Ajatus tästä barffaamisesta lähti, kun huomasimme pennun etutassujen alkavan hieman kääntymään ulospäin.

Kasvattaja oli tutkinut Juha Kareksen tekemiä kirjoituksia rustoluiden käytöstä tällaisissa tilanteissa ja näin Capo siirtyi pelkästä nappulasta osittain barffille.. Hyvin pian keskustelu kasvattajan kanssa siirtyi täys barffaamiseen ja sitten alkoikin hyvin intensiivinen opiskelu. Kaikki mahdollinen piti lukea netistä, tilasin Riikka Lahden: BARF raakaravinto käytännössä-kirjan ja vielä olisi tarkoitus lukea Malin Ekblom: Koiran luonnollinen ruokinta. En löytänyt mitään Amerikanakitapennun barffaamisesta ja käsittääkseni sitä tapahtuu vielä suhteellisen pienimuotoisesti niin toivon että tästä meidän tulevasta "seikkailusta" on apua myös muille.

Teimme miehen kanssa exceliin Barf ravintotaulukon jonka avulla pysyy hieman kärryillä että mitä ruokalajia annetaan ja minä päivänä sekä teimme kaaviot joka muuttaa ruokamäärät sitä mukaan mikä Capon paino on, tämä on tietysti vain ohjeellinen grammamäärä ja todellisuuden määrittää koiran painonkehitys, ulosteen laatu sekä yleinen hyvinvointi.

Eilen valmistimme sitten mieheni kanssa ensimmäistä kertaa kasvissosetta itse... Soseeseen tuli keräsalaattia, ruukkusalaattia, kesäkurpitsaa, varsiselleriä, porkkanaa, omenaa ja valkosipulia. Voi sitä taistelua tehosekoittimen ja sauvasekoittimen kanssa. Taidan toivoa joulupukilta ärhäkän monitoimikoneen. Omat sormet haisevat vieläkin varsisellerille vaikka kuurasin neljällä eri pesuaineella ja kynsiharjalla.. Heh. Mitä sitä ei tekisikään lastensa tähden?

Capo kuvissa 7 viikkoa vanha