Jo parin ensimmäisen päivän jälkeen Capo näytti olevan todella hoikassa kunnossa jolloin päätettiin lisätä kaiken muun lisäksi 200g rasvaista lihaa ruokavalioon , pian huomasimme että kasvissoseen määrääkin voisi nostaa 40 grammaan kun pienen miehen vatsa rupesi olemaan kovalla.

Vihdoin koitti punnitus aamu ja paino oli noussut 1,1kg! Painonnousu oli riittävä mutta ymmärsin että laskelmissamme on jotain vikaa. Keskustelin kasvattajan kanssa ja selvisihän se laskelmavirheen syy lopulta. Olimme alunperin laskeneet Capon ruokamääräksi 2,5% Capon painosta ja luu/liha suhteen olimme laskeneet 70/30% mukaan. Muutimme prosentteja 4% sekä 60/40% niin pääsimme lähelle Capon viime viikkoista ruokamäärää sekä luu/liha suhdetta.

Käyttämämme Excel-taulukko on vain viitteellinen ja suuntaa antava näin meille alottelijoille emmekä tuijota turhaan tarkkaan grammamääriä vaan parempana mittarina pidämme koiran hyvinvointia. Capo itse selkeästi nauttii uudesta ruokavaliosta ja on huomattavasti innostuneempi ruoka-aikoina joten olemme kokeneet nämä hyviksi hetkiksi treenata wink


Alku on ylensä hankalaa ja toivonkin tämän tästä lähtien onnistuvan pienemmillä muutoksilla ja pelkällä hienosäädöllä.

Laitan tähän loppuun kuvan käyttämästämme excel-taulukosta ja lisään illalla uudet kuvat pojasta.